Seminar om alternativer til dyreforsøg

Stop dyreforsøg_Mette_Gjerskov_Peter_Mollerup_Dyrenes Venner

Et vellykket seminar på Forsøgsdyrenes Dag 2013. Formand for Dyrenes Venner, Peter Mollerup styrede de mange deltagere og oplægsholderne igennem dagen. Oplæg om alternative metoder til dyreforsøg i medicinal industrien og i undervisning samt spændende workshops bl.a. om bioetik. Fødevareminister Mette Gjerskovs oplæg omhandlede bl.a. det kommende 3R center.

Se mere om Forsøgsdyrenes Dag 2013 her 

Stop dyreforsøg i kosmetikindustrien

EU har vedtaget, at det fra 2013 skal være slut med kosmetik-produkter, der er testet på levende dyr. Dyreforsøgene er allerede nu forbudt indenfor EU's grænser, men andre steder i verden lider kaniner, marsvin og andre dyr i laboratorier for kosmetikindustrien og produkterne kan frit indføres i EU. Dette skulle være slut i 2013, men nu ser det ud til, at beslutningstagere i EU vil udskyde forbuddet i op til 10 år.

Det må ikke ske!

Nej til dyreforsøg for kandidatgrad

Dyrenes Venner kræver, at studerende ved landets universiteter skal have lov til at sige nej til at lave forsøg med levende dyr for at opnå en kandidatgrad.

I den forbindelse havde vi den 12. juni foretræde for Folketingets udvalg for forskning, innovation og videregående uddannelser.

På billedet ses fra højre formanden Peter Mollerup sammen med Morten A. Larsen fra DOSO og Søren Kent Petersen fra Dyrenes Beskyttelse.

Maleriet i baggrunden inspirerede bestemt ikke dyrevennerne.

Stop Dyreforsøg med Dyrenes Venner

STOP Dyreforsøg i Undervisningen

Forsøgsdyrene i fokus
Forsøgsdyrenes Dag blev afholdt på Syddansk Universitet med et seminar om alternativer til dyreforsøg i undervisningen. Formand for Dyrenes Venner Peter Mollerup åbnede seminaret, som var arrangeret af 
DOSO og Dyrenes Beskyttelse i fællesskab. Oplæg og workshops fra bl.a. professor Hans Braun fra Marburg Universitet og professor Lisbeth Knudsen KU, formand for Euroniche.

5080 underskrifter mod dyreforsøg i undervisningen, blev afleveret til Uddannelsesminister Morten Østergaard i juni 2012.