Cirkusdyr er ikke for dyr

JA til cirkus uden dyr.

Klovnerne Charlie og Binalto fra Cirkus3 underholdt for Dyrenes Venner på Gl. Torv i København lørdag d. 20. april 2013.

Frivillige i alle aldre hjalp foreningen med at dele cirkusbrochure ud og informere om, hvorfor dyr ikke hører hjemme i cirkus.

JA til cirkus uden dyr

Cirkus kan synes flot og spændende, men at være et dyr i cirkus, er ensbetydende med et hårdt liv.

Dyrenes Venner er imod brug af dyr i cirkus af flere årsager. Dels er det ikke muligt at dække dyrenes behov for naturlig adfærd i omrejsende cirkus, og dels på grund af behandlingen af dyrene.

 

Lange transporter og ventetid

Dyrene i omrejsende cirkus bliver ofte transporteret over lang tid, og må tillige stå i deres små bokse, mens cirkus tages ned og sættes op.

 

Cirkus i landene omkring os

Flere lande er ved at få øjnene op for cirkusdyrenes lidelser. Lande som Sverige, Norge, Finland, Østrig, Portugal, Kroatien, Israel, Costa Rica, Peru og Indien har allerede indført restriktioner mod brug af dyr i cirkus. Bolivia er det første land i verden, som har forbudt brug af dyr i cirkus, og senest er Grækenland og Paraguay fulgt efter.

I Danmark har fremvisning af vilde dyr for underholdningens skyld været forbudt siden 1960èrne, men i maj 2009 blev loven ændret, så det nu er tilladt at bruge elefanter og søløver i cirkus.

 

Tvunget til at underholde

Dyrene tvinges til at udføre unaturlige kunster, som er belastende og ydmygende for dyrene.

 

Smertefulde træningsmetoder

Livet i cirkus er lig med hård træning. Vold bruges i træning og redskaber som “elefantkrog” og pisk påfører dyrene smerte og lidelser.

 

Mangel på naturlig udfoldelse

Dyr i cirkus lever under forhold, som ikke er i nærheden af at tilfredsstille deres na- turlige adfærdsbehov. Eksempelvis har vandlevende dyr som søløver behov for store vandarealer, som cirkus ikke kan opfylde, og flokdyr som elefanter, lamaer og heste tvinges til at leve adskilt fra hinan- den eller i så trange omgivelser, at normal social adfærd er umulig.

 

Mangelfuld opstaldning

Mangel på plads og det at dyrene står indespærret og fastbundet i lange perioder, er pinefuldt og stressende for dyrene.

 

Stress og helbredsproblemer

Menneskelig håndtering, larm og uro fra tilskuere og ingen mulighed for at trække sig tilbage fra manegen, er årsag til stress, stereotyp adfærd og alvorlige helbredsproblemer

Nej til dyreshows

Fredag d. 28. til og med søndag d. 30. september 2012, var Dyrenes Venner i Øksnehallen i København. Vi mødte mange dyrevenner, der gerne ville hjælpe os med bl.a. at få stoppet Dyreshows - Du kan også hjælpe - skriv under her og støt kampagnen mod dyreshows.