Cirkusdyr er ikke for dyr

JA til cirkus uden dyr

Klovnerne Charlie og Binalto på Vesterbro Torv lørdag d. 3 maj. Her var masser af sjov uden dyr!

15. april 2017

Dyrenes Venner på gaden

Dyrenes Venners årlige cirkusforestilling druknede i regn, men de aktive dyrevenner og klovnerne Charlie & Binalto  var som altid i hopla og lavede løjer for at vise, at cirkus sagtens kan være underholdende uden dyr. Du kan læse mere om, foreningens arbejde for at få dyr ud af cirkus her og bestille gratis brochurer her. Tak til dyrevennerne, der trodsede regn og slud for at deltage i arrangementet.

22. maj 2016

Dyrenes Venner på gaden

En lørdag i maj: 2 herlige forestillinger hvor Charlie og Binalto klovnede
på Kultorvet for at minde børn og barnlige sjæle om, at cirkus ikke behøver
dyr for at være sjovt. Dyrenes Venner var igen på gaden og mødte glade og
interesserede mennesker, der fik fornøjelse af Cirkus 3, aktive dyrevenner
og foreningens cirkusbrochurer.

Se mere om kampagner her

Støt Dyrenes Venner 

20. april 2015

Cirkus uden dyr

Cirkus kan være sjovt og underholdende uden at dyr skal lægge krop til unaturlige optrædener, øvelser og hårde træningsmetoder. Dette kunne opleves på Gammel Torv i København i april 2015, hvor foreningen bød på sjov og spas sammen med klovnerne Charlie og Binalto. Dyrenes Venner har i mange år kæmpet for at  få dyr ud af cirkus, og glæder sig over Cirkus Benneweis melding om at stoppe med elefantoptræden samt over forbud i Mexico mod vilde dyr i cirkus. Du bestille gratis brochure her

JA til cirkus uden dyr

Cirkus kan synes flot og spændende, men at være et dyr i cirkus, er ensbetydende med et hårdt liv.

Dyrenes Venner er imod brug af dyr i cirkus af flere årsager. Dels er det ikke muligt at dække dyrenes behov for naturlig adfærd i omrejsende cirkus, og dels på grund af behandlingen af dyrene.

 

Lange transporter og ventetid

Dyrene i omrejsende cirkus bliver ofte transporteret over lang tid, og må tillige stå i deres små bokse, mens cirkus tages ned og sættes op.

 

Cirkus i landene omkring os

Flere lande er ved at få øjnene op for cirkusdyrenes lidelser. Lande som Sverige, Norge, Finland, Østrig, Portugal, Kroatien, Israel, Costa Rica, Peru og Indien har allerede indført restriktioner mod brug af dyr i cirkus. Bolivia er det første land i verden, som har forbudt brug af dyr i cirkus, og senest er Grækenland og Paraguay fulgt efter.

I Danmark har fremvisning af vilde dyr for underholdningens skyld været forbudt siden 1960èrne, men i maj 2009 blev loven ændret, så det nu er tilladt at bruge elefanter og søløver i cirkus.

 

Tvunget til at underholde

Dyrene tvinges til at udføre unaturlige kunster, som er belastende og ydmygende for dyrene.

 

Smertefulde træningsmetoder

Livet i cirkus er lig med hård træning. Vold bruges i træning og redskaber som “elefantkrog” og pisk påfører dyrene smerte og lidelser.

 

Mangel på naturlig udfoldelse

Dyr i cirkus lever under forhold, som ikke er i nærheden af at tilfredsstille deres na- turlige adfærdsbehov. Eksempelvis har vandlevende dyr som søløver behov for store vandarealer, som cirkus ikke kan opfylde, og flokdyr som elefanter, lamaer og heste tvinges til at leve adskilt fra hinan- den eller i så trange omgivelser, at normal social adfærd er umulig.

 

Mangelfuld opstaldning

Mangel på plads og det at dyrene står indespærret og fastbundet i lange perioder, er pinefuldt og stressende for dyrene.

 

Stress og helbredsproblemer

Menneskelig håndtering, larm og uro fra tilskuere og ingen mulighed for at trække sig tilbage fra manegen, er årsag til stress, stereotyp adfærd og alvorlige helbredsproblemer

Nej til dyreshows

31. juni 2014

Slut med elefanter i Cirkus Bennewies

Dyrenes Venner glæder sig over at Cirkus Benneweis stopper med at bruge elefanter. Vi håber tendensen breder sig.