Dyrenes Venner kæmper for hvalerne

Delfindrab

Delfindrab

Kom og deltag i en fredelig demonstration mod de årlige drab på delfiner i Taiji, Japan.Sted: Kultorvet i København

Hauser Plads 16

Fredag d. 30. august kl. 12.00 - 18.00

kl. 15.30 vil Flemming Larsen fra foreningen De Vilde Delfiner og Birgith Sloth fra DOSO tage til den Japanske ambassade og aflevere et protestbrev.

Denne demonstration er en del af de fredelige demonstrationer, der foregår verden over på i forbindelse med at de årlige massedrab på op mod 20.000 delfiner påbegyndes ved øen Taiji i Japan. Dette blev dokumenteret  i den Oscar belønnede film The Cove.

Se mere på Save Japan Dolphins og skriv under på protest her:

Massemord på Færøerne - Grindedrab

Massemord på Færøerne - Grindedrab

30. juli 2013 blev 267 grindehvaler jagtet, drevet ind og slagtet i den færøske bugt Fuglafjørður. Forholdene var yderst kritisable, og basale krav til dyrevelfærd som en hurtig og smertefri slagtning blev groft tilsidesat. Ganske som det er set tidligere ved disse barbariske grindemassakrer. Dyrenes Venner  protesterer igen sammen med internationale samarbejdspartnere overfor grindedrabene. Læs brevene til Lagmand Kaj Leo Holm Johannesen og Fiskeriminister Jacob Vestergaard. 

Danmark går ud af Den Internationale Hvalfangstkommission (IWC)

Danmark ud af IWC

Danmark går ud af Den Internationale Hvalfangstkommission (IWC), fordi Grønland bevidst overtræder konventionerne. Grønland vil fange så mange hvaler, som de selv synes, hvilket gør Danmark til konventionsbryder. Folketingets løsning er, at Danmark udtræder af IWC.Danmark går ud af Den Internationale Hvalfangstkommission (IWC).

  • STOP AF KOMMERCIEL HVALFANGST

  • BEDRE DYREVELFÆRD

  • RESERVATER

  • STOP AF JAPANS SNYD MED VIDENSKABELIG FANGST

  • OFFENTLIGHED I IWC (Den Internationale Hvalfangstkommission)

Stop Japans delfindrab

Så du den Oscarvindende dokumentarfilm 'The Cove', så ved du, hvad det betyder, når de årlige delfin-drab begynder i Japan.

Du kan deltage i den verdensomspændende begivenhed Japan Dolphins Day, hvor mennesker verden over samles i fredelige demonstrationer for at skabe opmærksomhed omkring de forfærdelige drab på delfiner som sker hvert år i Taiji, Japan.

I Danmark var dyrevenner samlet fredag d. 31. august i København og Aarhus og lørdag d. 1. september også i Ålborg.

Mød op 31.8. kl. 15.00 i København foran Den Japanske Ambassade - Havneholmen 25, 9F, København V 1561, Danmark.
eller i Aarhus:
‎31. august kl. 15:00 på Aarhus Skt. Clemenstorv Aarhus C.
 eller i Aalborg
lørdag 1. september  Aalborg Nytorv Kl. 11.00 - 14.00

Læs mere om arrangementerne på:


På Vilde Delfiner
Se også: Save Japan Dolphins

Hvaler og dyrevelfærd på Christiansborg

IWC - anbefalinger for dyrevelfærd

Danmark skal kæmpe for hvalerne

Mandag d. 30. maj arrangerede Dyrenes Venner hval-optog gennem København.
Dyrenes Venner kræver et Stop for Hvalfangst.
Formand Peter Mollerup afleverede
protestbrev over Japans ulovlige hvalfangster til den japanske ambassadør i Danmark.

Tak til alle fremmødte og tak til Ripley`s Believe It or Not! Museum, der venligt hjalp med det praktiske.

Danmark skal kæmpe for hvalerne

En opinionsundersøgelse i marts 2008 viser at kun 3% af den danske befolkning går ind for kommerciel hvalfangst. DYRENES VENNER kræver, at den officielle danske holdning afspejler befolkningens, og at Danmark i IWC skal arbejde:

  • IMOD KOMMERCIEL HVALFANGST

  • FOR BEDRE DYREVELFÆRD

  • FOR RESERVATER

  • MOD JAPANS SNYD MED VIDENSKABELIG FANGST

  • OFFENTLIGHED I IWC

I sidste århundrede blev 2 millioner store hvaler dræbt med metoder, der medførte store og lange lidelser for dyrene. Nogle arter blev jagtet så intensivt, at de var på kanten af udryddelse. Dette ledte til, at IWC nedlagde et internationalt forbud mod kommerciel hvalfangst i 1986. 

Moratoriet 
IWC vedtog i et moratorium i 1986 at forbyde al fangst på de store hvaler og oprette hvalreservater. Undtagelser for forbudet er: fangst til videnskabelige undersøgelser, og oprindelige folkeslags fangst til eget forbrug, som fx de grønlandske fangere. På trods af forbudet har Japan, Island og Norge udnyttet smuthuller og fortsat med at dræbe ca. 2000 hvaler årligt med samme lidelsesvoldende metoder som tidligere.

Lidelsesvoldende fangstmetoder 
Hvalerne dræbes til søs med en harpun med pentritgranat, der afskydes fra en kanon på hvalfangerskibet. Det ca. 20 cm brede indgangssår, udvides ca. tre gange, når harpunens modhager spændes ud. Selvom harpunen er et kraftigt våben, dræber den sjældent hvalen øjeblikkeligt. En række ukontrollerbare faktorer som f.eks. sigtbarhed, søgang, afstand/fart og træfsikkerhed, gør det umuligt at garantere et øjeblikkeligt dødbringende skud. Nye opgørelser viser, at det kan tage en hval op til en time at dø efter harpunering til søs.