10. dec. 2014

Stop slagtningen

Gadhimai festivalen i Nepal er nu slut for denne gang, og der går 5 år før der igen skal ofres til gudinden. Dyrenes Venner protesterede på Nepals ambassade i Danmark over de frygtelige forhold for dyrene før og under festivalen. Du og 176.000 øvrige dyrevenner skrev under på kravet til Nepals regering om, at stoppe sponsoreringen af festivalen. Og vores fælles indsats havde effekt:

■ Nepals regering gav ikke økonomisk støtte til festivalen i år.

■ Den indiske regering lukkede sine grænser og forhindrede tusinder af dyr i at komme frem til de brutale nedslagtninger.

■ Den Nepalesiske dyreværnsorganisation AWNN lykkedes med at overbevise mange festivaldeltagere om, at dyrene ikke behøver halshugning, men at ofret til gudinden istedet kan være et lille øreprik med få bloddråber til følge. Mere end 300 bøfler blev reddet på denne måde. 

■  Antallet af ofringer var i år væsentligt reduceret fra tidligere festivaler.

■ Festival arrangørerne mistede store indtægter, da de i år måtte aflyse en aftale med kødforhandlere, på grund af at der ikke blev slagtet så mange dyr som tidligere. 

■ Det lykkedes ikke at nedlægge forbud mod fotografering af festivalen og mange internationale organisationer dokumenterede blod-ofringerne. Det vil helt sikkert medføre større international opmærksomhed og større pres for at beskytte dyrene mod lidelserne ved transport, opstalding og ikke mindst slagtemetode.

Vi håber, at dette var sidste gang Gadhimai festivalen blev afholdt med disse brutale slagtninger. 

13. okt. 2014

250.000 dyr slagtes på festival

Fredag d. 10. oktober 2014 afleverede Dyrenes Venner en protest på Nepals Ambassade i København. Dyrenes Venner mødtes med Mr. Kadka fra ambassaden og fremførte protest over dyreværnsforholdene i forbindelse med Gadhimai festivalen, hvor op mod 250.000 dyr ofres ved halshugningtil ære for gudinden Gadhimai.

250.000 dyr slagtes på festival

Hvert 5 år afholdes den månedlange Gadhimai Festival i Nepal. Her slagtes op mod 250.000 dyr som ofring til gudinden Gadhimai efter en tradition fra det 18. århundrede. Dyrene importeres fra hele Nepal og Indien og transporteres over store afstande i dage og ugevis til offer-festivalen, hvor de slagtes i store åbne arenaer. Mange af de større dyr får skåret haserne over først, så de ikke kan bevæge sig før de halshugges, mens tusinder tilskure ser på. Ofringerne er forbudte i mange Indiske delstater og derfor valfarter også millioner af indere til festivalen. Udover det etiske spørgsmål om rimeligheden af at dræbe dyr som led i religiøse ofringer, så er der store dyrevelfærdsmæssige problemer i forbindelse med transporten, opstaldingen og håndteringen af dyrene under festivalen og ikke mindst den brutale slagtemetode. Dyrenes Venner og dyreværnsorganisationer over hele verden protesterer.