Presserum

Velkommen til vores presserum.

Her kan du som nyhedsformidler sikres nyt på dyrefronten, det være politisk som omkring vores aktiviteter.

Al pressehenvendelse til Peter Mollerup på tlf: 7027 3717

Kronik i Berlingske Tidende 19. december 2019

Tænker du på svinets trælsomme liv, når du sætter tænderne i din juleflæskesteg?

Flæskesteg og jul hænger sammen. Men ikke mange tænker over, at den steg, vi sætter tænderne i, sandsynligvis stammer fra et dyr, som blev slagtet, da det var cirka et halvt år gammel.

Nedenstående debatindlæg er et svar på Amalie Lyhnes helsides artikel ”Kampen for dyrevelfærd er blevet ekstrem” i Opinion fredag d. 21.sept. 2018.

Aldrig tidligere har tonen blandt danske dyreværnsfolk været mere sober og fordragelig. Derfor er det provokerende at læse Amalie Lyhnes helsides artikel ”Kampen for dyrevelfærd er blevet ekstrem”, hvor hun beskriver en udvikling, som ligger langt fra realiteternes verden. Der vil – og har altid været – ekstreme dyreaktivister, som pletter sagens ry og rygte, men det er forkert, at tendensen er eskaleret. Til gengæld er der kommet mange flere mennesker til med forståelse for begrebet dyrevelfærd - specielt ifm. med det industrialiserede landbrug, hvor millioner af dyr udsættes for store lidelser.

I mere end 30 år har jeg været en aktiv del af dyrebeskyttelsen både herhjemme og i udlandet uden at kunne konstatere en voksende ekstremisme blandt dyrevenner. Herhjemme er det over i købet lykkedes at skabe en positiv og gavnlig dialog mellem dyreværnsorganisationerne og Landbrug og Fødevarer, hvilket har ført til forbedringer for landbrugsdyrene. Også når det gælder forsøgsdyr går udviklingen i den rigtige retning for dyrene, fordi dyreværnsorganisationerne nu sagligt diskuterer problemerne med medicinalindustrien. Der er stadig langt igen, men kun gennem sober dialog, når vi længere.

Peter Mollerup, Dyrenes Venner

Dyrenes Venner påvirker lovgiv-ningen som aktivt medlem af DOSO

Presse & aktiviteter 2022

Presse & aktiviteter 2019

Presse & aktiviteter 2018

Presse & aktiviteter 2017

Presse & aktiviteter 2016

Presse & aktiviteter 2015

Presse og aktiviteter i 2014

Presse og aktiviteter i 2013

Presse og aktiviteter i 2012

Presse og aktiviteter i 2011