Ban Live Exports International Awareness Day
Dyretransport, stop dyretransporter

16. januar 2022

EU's landbrugsdyr har brug for din stemme inden 21.1.2022

I forbindelse med End the Cage Age (Bekæmp Burene) kampagnen, har EU bedt om at høre din stemme via et spørgeskema.

Brug 10 minutter for dyrene og svar på spørgsmålene her Dyrevelfærd – revision af EU-lovgivningen (europa.eu)

Nogle af spørgsmålene kan misforståes eller er tvetydige, så dyreværnsorganisationen Anima har lavet en fin guide, som du kan se her

Del linket, så der kommer så mange besvarelser som muligt.

Tak for din hjælp

Fødevareministeren skal støtte landbrugsdyrene og bekæmpe burene

Den 19. juli 2021 mødes det europæiske landbrugs Ministerråd. Danmark repræsenteres af Fødevareminister Rasmus Prehn og  sammen med World Animal Protection, Anima og Dyrenes Beskyttelse ønsker Dyrenes Venner, at Ministeren støtter op om EU Parlamentet og Kommissionens hensigt om at udfase burene i landbruget i 2027. Det er yderst vigtigt at Ministerrådet støtter dette, da det er ministrene fra de forskellige europæiske lande, der i sidste ende, skal beslutte at prioritere dyrevelfærd og befri de 300 millioner dyr, der hvert år sidder indespærrede i bure i Europa. En fælles europæisk lovgivning vil betyde kæmpe dyrevelfærdsmæssige forbedringer for millioner af dyr.

Dyretransport, stop dyretransporter

10. juli 2021

Bekæmp Burene lykkedes! - EU udfaser bure 2027

Igennem 3 år har Dyrenes Venner sammen med mere end 140 andre dyreværnsorganisationer kæmpet for at få landbrugsdyrene ud af burene. Bl.a. ved det stor borgerinitiativ, hvor vi i fællesksab samlede mere end 1,6 millioner underskrifter fra hele EU.

Først støttede EU Parlamentet os og nu har EU kommissionen annonceret, at der vil fremlægges lovgivning med henblik på at udfase alle bure i landbruget inden 2027.

Det er en kæmpe sejr først og fremmest for de mere end 300 millioner dyr, der hvert år sidder indespærrede i små bure i EU. Kaniner, vagtler, spædkalve, høns, ænder, gæs vil fremover komme ud af burene. Men også en kæmpe sejr for dig, der har støtte os til at kunne kæmpe for dette smukke resultat. Tak for det – din indsats hjælper dyrene.

Dyretransport, stop dyretransporter

19. april 2021

New Zealand stopper transporter af levende dyr til søs

Måske du var en af de mange, der sidste år chokeret protesterede efter det frygtelige forlis i september 2020 af Gulf Livestock 1, hvor 5867 køer og 41 personer døde.

Se film her om Gulf Livestock her

Tusindvis af mennesker fra hele verden skrev til New Zealands premierminister og krævede et forbud mod disse flydende dødsfælder.  Og nu forbyder New Zealands regering transporter til søs af levende dyr. Stort tillykke til New Zealands befolkning og dyr.  

Du kan lykønske New Zealands regering med beslutningen her

 

 

Dyretransport, stop dyretransporter

17.april 2021

Bekæmp Burene - End the Cage Age

Tak for din hjælp med at samle underskrifter til kampagnen Bekæmp Burene – End the Cage Age. Det lykkedes Dyrenes Venner i samarbejdet med 170 øvrige organisationer i EU, at samle flere end 1,5 millioner underskrifter, og kampagnen er nu i gang med næste fase: at få beslutningstagerne i EU til at ændre lovgivningen. Senest blev afholdt en høring i Europa-Parlamentet. Læs her om høringen

Dyrenes Venner følger kampagnen til dørs

Kort film: https://youtu.be/gG4aYA8w7Wc  

Velfærdsrapport præsenteres i EU

Halvanden million borgere presser EU til at forbyde dyr i bur

 

Dyretransport, stop dyretransporter

5. oktober 2020

Bekæmp Burene

 1,3 millioner kræver landbrugsdyr ud af burene

300 millioner europæiske landbrugsdyr sidder lige nu indespærret i bure. Det skal være slut, mener borgerinitiativ, som Europa-Kommissionen nu skal tage stilling til.

160 dyreorganisationer har samlet 1,3 millioner underskrifter i borgerinitiativet Bekæmp Burene, som Europa-Kommissionen netop har fået overdraget. I Danmark har Dyrenes Venner, World Animal Protection, Anima og Dyrenes Beskyttelse stået i spidsen for indsamlingen mere end 60.000 underskrifter. Underskrifterne er nu valideret, og det er derfor pålagt kommissionen at tage stilling til hvor vidt den nuværende måde at holde landbrugsdyr i bur i skal forbydes.
 

Kampagnen fortsætter
”Tak til alle dyrevennerne, der har hjulpet os med indsamlingen af underskrifterne” siger formand for Dyrenes Venner Peter Mollerup ”nu er det op til kommissionen at komme med fyldestgørende udspil, så dyrenes lidelser får en ende. Vi følger selvfølgelig den politiske sagsgang tæt og vil kæmpe for dyrevelfærd hele vejen – både i det politiske system og ved hjælp af forbruger pres for mere dyrevelfærd”

Læs mere om kampagnene her

Dyretransport, stop dyretransporter

14. juni 2020

Ban Live Exports International Awareness Day

Dyrenes Venner kræver forbud mod transport af levende dyr.

Millioner af landbrugsdyr transporteres hvert år over store afstande. Dyrene lider af dehydrering,  udmattelse, sult og mange dør undervejs.
Hvert år d. 14. Juni markerer dyreværnsorganisationer over hele verden kravet om et forbud mod transport af levende dyr
Dyrenes Venner markerede i år dagen sammen med H.C.Andersen for at understrege foreningens ønske for dyrene:...og de levede lykkeligt til deres dages ende.
Dyretransport, stop dyretransporter

14. juni 2020

Ban Live Exports International Awareness Day

Dyrenes Venner kræver forbud mod transport af levende dyr.

Millioner af landbrugsdyr transporteres hvert år over store afstande. Dyrene lider af dehydrering,  udmattelse, sult og mange dør undervejs.
Hvert år d. 14. Juni markerer dyreværnsorganisationer over hele verden kravet om et forbud mod transport af levende dyr
Dyrenes Venner markerede i år dagen sammen med H.C.Andersen for at understrege foreningens ønske for dyrene:...og de levede lykkeligt til deres dages ende.

6. december 2019

Bekæmp burene

66.124 danske Bur-bekæmpere har skrevet under på vores Europæiske Borgerinitiativ 'End the Cage  Age '. Alle underskrifter er nu afleveret til godkendelse hos Valgenheden i Social og Indenrigsministeriet.
Det samme sker over hele EU, hvor 160 dyreværnsorganisationer har deltaget i kampagnen. Tilsammen har vi samlet over 1,6 millioner underskrifter med krav om, at få dyrene ud af burene i EU.
Det er et fremragende resultat.
 
Tak til alle Bur-bekæmpere.

17. september 2019

Bekæmp burene - Blog indlæg

Flere hundrede millioner landbrugsdyr i EU lever hele eller store dele af deres liv i bure. Bure hvor dyrene ikke har den fjerneste mulighed for at udføre naturlig adfærd.

  • 210 millioner høns i bur-æg produktionen
  • 120 millioner kommercielt producerede kaniner i små trådnetsbure
  • 10 millioner grise-søer i fixeringsbøjler
  • 40 millioner ænder og gæs i foie gras produktionen 
  • 143 millioner vagtler


Læs hele blog indlægget på Det dyreetiske Råds hjemmeside her

16. september 2019

Det lykkedes!

Kæmpe tak for, at du har været en del af Det Europæiske Borger initiativ - Bekæmp Burene - End the Cage Age. Perioden for indsamling af underskrifter er nu slut, og vores Borger Initiativ er et af de ganske få, der er lykkedes med at samle over 1 million underskrifter.

Læs mere her

Det er med stor glæde og stolthed, jeg kan fortælle dig, at det lykkedes for os, at samle over 1,5 millioner underskrifter fra hele EU. Underskrifter, der skal give de europæiske landbrugsdyr bedre forhold.

Takket være dig og din indsats vil mere end 300 millioner europæiske landbrugsdyr nu få mulighed for at komme ud af burene.

Nu begynder valideringsprocessen - alle underskrifter skal godkendes i de respektive lande. Der kan være fejl i underskriften, felter, der ikke er udfyldt eller der kan være 'morsomme' indslag, hvor f.eks. Harry Potter eller Anders And har underskrevet.

Vi skal nok holde dig orienteret i hele processen, der forhåbentlig i sidste ende fører til frie dyr i EU.

Du kan også følge kampagnen Her

25. august 2019

Bekæmp Burene - på gaden

Dyrenes Venner var lørdag den 24.8.2019 på gaden i København for at gøre opmærksom på de mange millioner landbrugsdyr, der holdes i lidelsesvoldende bure i EU. Med kampagnen Bekæmp Burene har Dyrenes Venner sammen med 140 andre dyreværnsorganisationer fra hele Europa samlet mere en 1 million underskrifter, der skal tvinge EU kommissionen til at lave bedre lovgivning for dyrene. Der kan skrives under her indtil 11. September 2019.

13. juni 2019

STOP LIVE TRANSPORT

Dyrenes Venner protesterer foran Den Lille Havfrue på Langelinie over de lange transporter af levende dyr. Dyrene sendes ud af Europa bl.a. til Mellemøsten, hvor de ofte opstaldes og slagtes under horrible forhold.  Vi kræver at EU forbyder disse transporter - du kan også hjælpe ved at skrive under her og sprede budskabet.

 

5. maj 2019

Dyrene ud af burene!

Dyrenes Venner var på gaden for at gøre opmærksom på kampagnen Bekæmp Burene - End the Cage Age. Mange mennesker hjalp med underskrifter og ved at tage billeder sammen med kaninerne og dele dem på deres digitale platforme.

Du kan også hjælpe: del "End The Cage Age" link 

Danske dyrevenner på førsteplads!

Dyrevenner som du imponerer i Europa.  Det er danskerne der målt efter
indbyggertal, pt. har samlet flest underskrifter i Bekæmp Burene - End the
Cage Age kampagnen. Det er virkelig flot - Kæmpe TAK til dig! Vi bliver så
stolte over dig og de øvrige danske dyrevenner, når vi er i kontakt med
vores europæiske samarbejdspartnere, der konstant roser danskerne. 
Lad os blive ved med at være det land med flest dyrevenner!
Kampagnen kører i alle EU lande og skal udmønte sig i fælles europæisk
lovgivning, der får landbrugsdyrene ud af burene. Vi skal bruge 1 million
underskrifter, og vi er nu oppe over 850.000. Men vi skal nå det sidste
stykke - og vi skal da bevare Danmark på førstepladsen af dyrevenner. 
Så endnu engang beder jeg dig dele dette link: 

https://dyrenes-venner.endthecageage.eu/

Hvis du er i nærheden af Kultorvet i København på lørdag, kan du møde
Dyrenes Venner ml. 11 og 13. Der vil være mulighed for at fodre 'burkaniner'
og tage billeder med 'kaniner' som du kan dele på dine platforme. Og dermed
også sprede budskabet endnu engang.

Bliv medlem for 100 kr. Send til MobilePay: 806123 Husk at skrive din
kontaktinfo.

Dyrenes Venner får resultater:

- Vilde dyr ud af cirkus
- Dyrevelfærdsmærke til forbrugerne
- Forbud mod sex med dyr i Danmark
- Hvalreservater og opretholdelse af forbud mod kommerciel hvalfangst
- og meget mere.

27. februar 2019

500.000 underskrifter!

Vi har nu passeret de 500.000 underskrifter i Bekæmp Burene - End the Cage Age kampagnen. Det er fantastisk flot - men vi skal blive ved, så vi kan kræve at EU kommissionen fremsætter forslag, der vil få de europæiske landbrugsdyr ud af buerne.

Vidste du for eksempel at 148 millioner vagtler i EU holdes i  gruppebure med op til 80 fugle pr. bur. De har 9,3 cm x 9,3 cm plads til hver -  det er mindre end størrelsen på en gennemsnitlig mobiltelefon. Se hvordan i denne film:

Millioner af kaniner, grise, ænder og gæs  lider også i bure i EU. Bure, der fikserer dem og forhindrer dem i naturlig adfærd. Bure, der giver skader og smerter.

Derfor beder jeg dig endnu engang om at dele dette link: https://dyrenes-venner.endthecageage.eu/  på dine sociale platforme, så vi kan nå målet på 1 million underskrifter og hjælpe dyrene.

7. januar 2019

Hjælp Delfinerne

Dyrenes Venner i mange år kæmpet for hvalerne - heriblandt delfinerne. Vi lancerede den senere Oscarbelønnede film The Cove i Danmark. Filmen dokumenterer den grusomme årlige fangst af delfiner i Taiji bugten i Japan. De delfiner, der overlever i bugten bliver solgt til delfinarier, akvarier og til underholdningsindustrien. De øvrige delfiner slagtes brutalt med hakker og andre våben - kødet sælges til fødevareindustrien i Japan.

Med din underskrift  HER  kan du være med til at lægge pres på borgmesteren i Taiji og på Japans Premierminister Abe - der begge opfordres til at stoppe levende fangst af delfiner og fangst til konsum, med henvisning til at dette bør ophøre inden Olympiaden 2020 afholdes i Japan.

Skriv under HER og spred linket.

11. december 2018

TILLYKKE & TAK

Det er lykkedes at nå over 250.000 underskrifter i kampen for at bekæmpe burene i Europa. Det er virkelig flot, overvældende med den store støtte, og vi takker dig for at hjælpe med at udbrede budskabet.

Millioner af bl.a. høns, kaniner, vagtler, grise over hele Europa er det meste af deres liv fikseret i små bure, der forhindrer enhver naturlig adfærd.143 millioner vagtler har f.eks. hele livet i gennemsnit mindre plads end størrelsen på en mobiltelefon!

Vi skal stadig kæmpe for dyrene og for at nå målet om 1 million underskrifter. Så – for dyrenes skyld - del dette link igen på dine sociale platforme og blandt venner, bekendte, på arbejde og i familien.

Du kan også printe en underskriftsliste her

Husk at alle felter skal udfyldes for at EU godkender underskriften.

På forhånd tak!

Se denne video om dyreproduktion - vi bør vide hvor vores råvarer kommer fra!

3. nov. 2018

Bekæmp Burene - End the Cage Age

Dyrenes Venner mødte stor velvilje og glade mennesker, da foreningen d. 3. November 2018  var på gaden for at gøre opmærksom på kampagnen  BEKÆMP BURENE- End the Cage Age. Mange forbipasserende skrev under og tog fotos af den stakkels 'burkanin', som symboliserede alle de millioner af produktionsdyr, der sidder i små bure i EU. 
Det er dem Dyrenes Venner kæmper for, og du kan også hjælpe ved at skrive under. 
Tak for hjælpen til de frivillige, der brugte et par timer på sagen og til alle de søde mennesker der skrev under.

13. okt. 2018

Bekæmp Burene på kaninfarme

Næsten 120 millioner kaniner bliver kommercielt produceret i EU hvert år – og næsten alle af dem sidder  i små bure hele deres liv. De bliver holdt på så lidt plads, at naturlig adfærd ikke kan udføres – at stå, at strække sig, at gemme sig, at hoppe – det er umuligt. Pladsen er mindre end et A4 ark til hver kanin, der er pakket tæt i trådnetsburene. Kaninerne får ofte svage knogler og problemer med poter og ben på grund af forholdene i burene. Ligeledes ses der ofte unormal og stereotyp adfærd grundet forholdene. Det er hjerteskærende.

Dyrenes Venner kræver dyrene ud af burene. Hjælp os – Skriv under :  Bekæmp Burene - End the Cage Age

26. sept. 2018

130 dyreværnsorganisationer lancerer kampagne

Dyrenes Venner lancerede idag sammen med 130 andre dyreværnsorganisationer fra hele Europa den nye BEKÆMP BURENE & End the Cage Age kampagne. Det skete i EU parlamentet hvor de også en del medlemmer af parlamentet deltog og udtrykte deres støtte til kampagnen. Heriblandt Jeppe Kofod, der varmt anbefaler EU borgere at underskrive.
 
Hjælp os alle og de europæiske landbrugsdyr: Skriv under her 

15. juni. 2018

Dyrenes Venner på gaden

Dyrenes Venner var 14.6.2018 på gaden udklædt som dyr i lænker for at gøre opmærksom på, at EU fortsat tillader lange transporter af levende dyr bl.a. til Tyrkiet og Mellemøsten. Skriv under for at stoppe de lange transporter her 

11. juni. 2018

Stop transport af levende dyr

Hvert år transporteres millioner af levende dyr fra EU til Tyrkiet, Mellemøsten og Nordafrika. Det er på høje tid at EU stopper denne frygtelige trafik. Den britiske dyreværnsorganisation Compassion in World Farming arrangerer: International Awareness Day i kampagnen for at stoppe transport af levende dyr. Over hele Europa vil forskellige dyreværnsorganisationer markere, at EU fortsat tillader disse lange og ulidelige transporter af levende dyr. Også Dyrenes Venner vil være på gaden. Du kan møde os på Gammel Torv i København i tidsrummet 14.00 – 15.30 torsdag d. 14.6.2018

Du kan også skrive under mod de lange transporter her

Tak for din hjælp

10. dec. 2014

Stop slagtningen

Gadhimai festivalen i Nepal er nu slut for denne gang, og der går 5 år før der igen skal ofres til gudinden. Dyrenes Venner protesterede på Nepals ambassade i Danmark over de frygtelige forhold for dyrene før og under festivalen. Du og 176.000 øvrige dyrevenner skrev under på kravet til Nepals regering om, at stoppe sponsoreringen af festivalen. Og vores fælles indsats havde effekt:

■ Nepals regering gav ikke økonomisk støtte til festivalen i år.

■ Den indiske regering lukkede sine grænser og forhindrede tusinder af dyr i at komme frem til de brutale nedslagtninger.

■ Den Nepalesiske dyreværnsorganisation AWNN lykkedes med at overbevise mange festivaldeltagere om, at dyrene ikke behøver halshugning, men at ofret til gudinden istedet kan være et lille øreprik med få bloddråber til følge. Mere end 300 bøfler blev reddet på denne måde. 

■  Antallet af ofringer var i år væsentligt reduceret fra tidligere festivaler.

■ Festival arrangørerne mistede store indtægter, da de i år måtte aflyse en aftale med kødforhandlere, på grund af at der ikke blev slagtet så mange dyr som tidligere. 

■ Det lykkedes ikke at nedlægge forbud mod fotografering af festivalen og mange internationale organisationer dokumenterede blod-ofringerne. Det vil helt sikkert medføre større international opmærksomhed og større pres for at beskytte dyrene mod lidelserne ved transport, opstalding og ikke mindst slagtemetode.

Vi håber, at dette var sidste gang Gadhimai festivalen blev afholdt med disse brutale slagtninger. 

13. okt. 2014

250.000 dyr slagtes på festival

Fredag d. 10. oktober 2014 afleverede Dyrenes Venner en protest på Nepals Ambassade i København. Dyrenes Venner mødtes med Mr. Kadka fra ambassaden og fremførte protest over dyreværnsforholdene i forbindelse med Gadhimai festivalen, hvor op mod 250.000 dyr ofres ved halshugningtil ære for gudinden Gadhimai.

250.000 dyr slagtes på festival

Hvert 5 år afholdes den månedlange Gadhimai Festival i Nepal. Her slagtes op mod 250.000 dyr som ofring til gudinden Gadhimai efter en tradition fra det 18. århundrede. Dyrene importeres fra hele Nepal og Indien og transporteres over store afstande i dage og ugevis til offer-festivalen, hvor de slagtes i store åbne arenaer. Mange af de større dyr får skåret haserne over først, så de ikke kan bevæge sig før de halshugges, mens tusinder tilskure ser på. Ofringerne er forbudte i mange Indiske delstater og derfor valfarter også millioner af indere til festivalen. Udover det etiske spørgsmål om rimeligheden af at dræbe dyr som led i religiøse ofringer, så er der store dyrevelfærdsmæssige problemer i forbindelse med transporten, opstaldingen og håndteringen af dyrene under festivalen og ikke mindst den brutale slagtemetode. Dyrenes Venner og dyreværnsorganisationer over hele verden protesterer.