11. december 2018

TILLYKKE & TAK

Det er lykkedes at nå over 250.000 underskrifter i kampen for at bekæmpe burene i Europa. Det er virkelig flot, overvældende med den store støtte, og vi takker dig for at hjælpe med at udbrede budskabet.

Millioner af bl.a. høns, kaniner, vagtler, grise over hele Europa er det meste af deres liv fikseret i små bure, der forhindrer enhver naturlig adfærd.143 millioner vagtler har f.eks. hele livet i gennemsnit mindre plads end størrelsen på en mobiltelefon!

Vi skal stadig kæmpe for dyrene og for at nå målet om 1 million underskrifter. Så – for dyrenes skyld - del dette link igen på dine sociale platforme og blandt venner, bekendte, på arbejde og i familien.

Du kan også printe en underskriftsliste her

Husk at alle felter skal udfyldes for at EU godkender underskriften.

På forhånd tak!

Se denne video om dyreproduktion - vi bør vide hvor vores råvarer kommer fra!

3. nov. 2018

Bekæmp Burene - End the Cage Age

Dyrenes Venner mødte stor velvilje og glade mennesker, da foreningen d. 3. November 2018  var på gaden for at gøre opmærksom på kampagnen  BEKÆMP BURENE- End the Cage Age. Mange forbipasserende skrev under og tog fotos af den stakkels 'burkanin', som symboliserede alle de millioner af produktionsdyr, der sidder i små bure i EU. 
Det er dem Dyrenes Venner kæmper for, og du kan også hjælpe ved at skrive under. 
Tak for hjælpen til de frivillige, der brugte et par timer på sagen og til alle de søde mennesker der skrev under.

13. okt. 2018

Bekæmp Burene på kaninfarme

Næsten 120 millioner kaniner bliver kommercielt produceret i EU hvert år – og næsten alle af dem sidder  i små bure hele deres liv. De bliver holdt på så lidt plads, at naturlig adfærd ikke kan udføres – at stå, at strække sig, at gemme sig, at hoppe – det er umuligt. Pladsen er mindre end et A4 ark til hver kanin, der er pakket tæt i trådnetsburene. Kaninerne får ofte svage knogler og problemer med poter og ben på grund af forholdene i burene. Ligeledes ses der ofte unormal og stereotyp adfærd grundet forholdene. Det er hjerteskærende.

Dyrenes Venner kræver dyrene ud af burene. Hjælp os – Skriv under :  Bekæmp Burene - End the Cage Age

26. sept. 2018

130 dyreværnsorganisationer lancerer kampagne

Dyrenes Venner lancerede idag sammen med 130 andre dyreværnsorganisationer fra hele Europa den nye BEKÆMP BURENE & End the Cage Age kampagne. Det skete i EU parlamentet hvor de også en del medlemmer af parlamentet deltog og udtrykte deres støtte til kampagnen. Heriblandt Jeppe Kofod, der varmt anbefaler EU borgere at underskrive.
 
Hjælp os alle og de europæiske landbrugsdyr: Skriv under her 

15. juni. 2018

Dyrenes Venner på gaden

Dyrenes Venner var 14.6.2018 på gaden udklædt som dyr i lænker for at gøre opmærksom på, at EU fortsat tillader lange transporter af levende dyr bl.a. til Tyrkiet og Mellemøsten. Skriv under for at stoppe de lange transporter her 

11. juni. 2018

Stop transport af levende dyr

Hvert år transporteres millioner af levende dyr fra EU til Tyrkiet, Mellemøsten og Nordafrika. Det er på høje tid at EU stopper denne frygtelige trafik. Den britiske dyreværnsorganisation Compassion in World Farming arrangerer: International Awareness Day i kampagnen for at stoppe transport af levende dyr. Over hele Europa vil forskellige dyreværnsorganisationer markere, at EU fortsat tillader disse lange og ulidelige transporter af levende dyr. Også Dyrenes Venner vil være på gaden. Du kan møde os på Gammel Torv i København i tidsrummet 14.00 – 15.30 torsdag d. 14.6.2018

Du kan også skrive under mod de lange transporter her

Tak for din hjælp

10. dec. 2014

Stop slagtningen

Gadhimai festivalen i Nepal er nu slut for denne gang, og der går 5 år før der igen skal ofres til gudinden. Dyrenes Venner protesterede på Nepals ambassade i Danmark over de frygtelige forhold for dyrene før og under festivalen. Du og 176.000 øvrige dyrevenner skrev under på kravet til Nepals regering om, at stoppe sponsoreringen af festivalen. Og vores fælles indsats havde effekt:

■ Nepals regering gav ikke økonomisk støtte til festivalen i år.

■ Den indiske regering lukkede sine grænser og forhindrede tusinder af dyr i at komme frem til de brutale nedslagtninger.

■ Den Nepalesiske dyreværnsorganisation AWNN lykkedes med at overbevise mange festivaldeltagere om, at dyrene ikke behøver halshugning, men at ofret til gudinden istedet kan være et lille øreprik med få bloddråber til følge. Mere end 300 bøfler blev reddet på denne måde. 

■  Antallet af ofringer var i år væsentligt reduceret fra tidligere festivaler.

■ Festival arrangørerne mistede store indtægter, da de i år måtte aflyse en aftale med kødforhandlere, på grund af at der ikke blev slagtet så mange dyr som tidligere. 

■ Det lykkedes ikke at nedlægge forbud mod fotografering af festivalen og mange internationale organisationer dokumenterede blod-ofringerne. Det vil helt sikkert medføre større international opmærksomhed og større pres for at beskytte dyrene mod lidelserne ved transport, opstalding og ikke mindst slagtemetode.

Vi håber, at dette var sidste gang Gadhimai festivalen blev afholdt med disse brutale slagtninger. 

13. okt. 2014

250.000 dyr slagtes på festival

Fredag d. 10. oktober 2014 afleverede Dyrenes Venner en protest på Nepals Ambassade i København. Dyrenes Venner mødtes med Mr. Kadka fra ambassaden og fremførte protest over dyreværnsforholdene i forbindelse med Gadhimai festivalen, hvor op mod 250.000 dyr ofres ved halshugningtil ære for gudinden Gadhimai.

250.000 dyr slagtes på festival

Hvert 5 år afholdes den månedlange Gadhimai Festival i Nepal. Her slagtes op mod 250.000 dyr som ofring til gudinden Gadhimai efter en tradition fra det 18. århundrede. Dyrene importeres fra hele Nepal og Indien og transporteres over store afstande i dage og ugevis til offer-festivalen, hvor de slagtes i store åbne arenaer. Mange af de større dyr får skåret haserne over først, så de ikke kan bevæge sig før de halshugges, mens tusinder tilskure ser på. Ofringerne er forbudte i mange Indiske delstater og derfor valfarter også millioner af indere til festivalen. Udover det etiske spørgsmål om rimeligheden af at dræbe dyr som led i religiøse ofringer, så er der store dyrevelfærdsmæssige problemer i forbindelse med transporten, opstaldingen og håndteringen af dyrene under festivalen og ikke mindst den brutale slagtemetode. Dyrenes Venner og dyreværnsorganisationer over hele verden protesterer.