"Et hundeliv skal være et godt liv"

26. juni 2021

Dyrenes Venners holdning til Import af gadehunde

Import af gadehunde fra udlandet Dyrenes Venner mener den bedste måde at hjælpe gadehunde i udlandet, er ved at støtte de lokale dyreværnsorganisationer og internater – for eksempel ved at sende penge eller udsende danske dyrlæger. Dyrenes Venner anerkender omsorgsfulde menneskers trang til at hjælpe gadehunde ved at importere og adoptere disse i Danmark. Hvis en formidler (organisation, bureau eller anden mellemmand) er involveret og/eller hvis der forekommer betaling for importen/adoptionen skal følgende være opfyldt:

▪ Hunden skal dokumenteret transporteres forsvarligt til Danmark. Der skal være adgang til vand og foder og hunden skal have plads til at stå, vende sig, ligge og skifte stilling under transporten. Der skal være jævnlige stop, hvor hunden kommer ud for at røre sig og besørge.

▪ Ved ankomst til Danmark skal hunden opholde sig på et af dyreværnsorganisationernes (DOSO og DB) internater i minimum 14 dage, hvor dets fysiske og psykiske sundhedstilstand observeres og dokumenteres af en dyrlæge. Mellemmand betaler for opholdet.

▪ I tilfælde af, at hunden er syg, pålægges mellemmanden omkostningerne ved behandling eller evt. aflivning.