Aktiviteter og nyheder

14. juni 2020

Ban Live Exports International Awareness Day

Dyrenes Venner kræver forbud mod transport af levende dyr.

Millioner af landbrugsdyr transporteres hvert år over store afstande. Dyrene lider af dehydrering,  udmattelse, sult og mange dør undervejs.
Hvert år d. 14. Juni markerer dyreværnsorganisationer over hele verden kravet om et forbud mod transport af levende dyr
Dyrenes Venner markerede i år dagen sammen med H.C.Andersen for at understrege foreningens ønske for dyrene:...at de lever lykkeligt til deres dages ende.

 

Ban live exports

20. maj 2020

45.000 underskrifter for en ny kattelov

Over 45.000 underskrifter for en ny kattelov er afleveret til fødevareministeren.

En sammenslutning af internater og dyreværnsforeninger har i dag overrakt fødevarenimisteren mange tusind underskrifter, der ønsker en særskilt kattelov indført i Danmark. Koalitionen bakker umiddelbart op om ministerens ellers udskælte udspil for kattene.

Læs hele artiklen her

Kilde: Ritzau

 

Ordinær generalforsamling 25. april UDSAT på ubestemt tid!

Dyrenes Venners årsregnskab 2019

Som tidligere meddelt er Dyrenes Venners ordinære generalforsamling udsat på ubestemt tid pga. Coronavirussen. Imidlertid kræver reglerne, at et årsregnskab bliver godkendt inden 1. juni det følgende år. Se årsregnskabet her.

Eventuelle bemærkninger fra medlemmer – som har betalt årskontingent 2020 – bedes indsendt til foreningen inden den 29. maj.

2. marts 2020

Nu: "Mælk med Dyrevelfærdsmærket"

”Nu kan du også købe mælk med Dyrevelfærdsmærket. Arla har taget mærket til sig og reklamerer nu for bedre dyrevelfærd. Køber du mælk med grønne hjerter, er du sikker på at ko og kalv har haft et rimeligt liv – bl.a. bliver koens kalv ikke kørt til sødmælksproduktion i Holland, og kalven må ikke aflives lige efter fødslen.

Et mærke med 3 hjerter kræver, at ko og kalv går sammen i 12 uger. Derfor får økologisk mælk ”kun” 2 hjerter”.

 

2. marts 2020

Forsøgsdyrenes Dag d. 21. april, kl. 9.00 – 12.00

Forsøgsdyrenes Dag er desværre aflyst pga. Corona virus situationen!

Præsenteret i et samarbejde mellem DOSO og Sektion for Eksperimentelle Dyremodeller (KU). 21. april 2020 kl. 9.00 – 12.00

Festauditoriet på KU, Frederiksberg Campus, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C

Temaet for Forsøgsdyrenes Dag 2020 er ”Bliver det nye årti et årti, hvor anvendelse af forsøgsdyr for alvor reduceres, og hvilke andre forandringer og forbedringer for forsøgsdyrene vil vi mon se de kommende ti år?”
Vi har inviteret interessante foredragsholdere fra forskningens og lægemiddelindustriens verden til at komme med deres bud.
DOSO arbejder for at reducere brugen af levende dyr i forsøg, med dagens arrangement, ønsker vi at sætte fokus på implementering af 3R og ikke mindst at forbedre forholdene for de dyr, som endnu bruges.

Se program og tilmelding her

20. februar 2020

”Så afsluttede formanden for Dyrenes Venner første omgang af vores store rundtur på Christiansborg med et møde med Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti.

På billedet ses Mogens Wilbert, Camilla Olesen, Pia Kjærsgaard og Peter Mollerup.

Vi har også besøgt SF, Enhedslisten, De Radikale, Veganerpartiet, Alternativet og ikke mindst fødevareminister Mogens Jensen fra Socialdemokratiet. Besøgene har mest drejet sig om en Kattelov (mærkning og registrering) og dansk svineproduktion (fikserede søer, pattegrisedødelighed, de abnorme kuldstørrelser).

Vi er alle rimelig optimistiske – specielt når det gælder kattene”.

10. februar 2020

Udsætning af skydedyr

Hvert år udsættes næsten 1 million fasaner, ænder og agerhøns i den danske natur med et eneste formål: At blive skudt af jægere.
Ikke fordi jægerne er tvunget til at høste af naturen på grund af sult, men fordi jægerne synes, det er sjovt og mandigt at nedlægge disse forsvarsløse dyr.
Det er dybt uetisk at opdrætte og udsætte dyr for at jægere kan fornøje sig med at skyde dem. Det Dyreetiske Råd har taget skarpt afstand fra denne form for fornøjelse, og Dyrenes Venner opfordrer på det kraftigste miljøminister Lea Wermelin til at ændre Jagtloven, så det ikke fremover skal være tilladt at opdrætte og udsætte skydefugle.

21. januar 2020

Interview om forsøgsdyr

Formand Peter Mollerup interviewes til TV2, der planlægger program om forsøgsdyr. Nærmere information når udsendelsestidspunkt er fastlagt.

1. november 2019

Se og del vores video - vi vil så gerne have flere medlemmer...

Dyrenes Venner arbejder målrettet for at hjælpe dyr både i Danmark og Internationalt...

 

Vi er med ved forhandlingsbordet, når politikere og landbrugsinteresser skal tage beslutninger for dyrene’s vilkår og velfærd i Danmark, og vi arbejder også internationalt, sammen med en lang række dyreværnsforeninger og organisationer.

For os handler det om, kontinuerligt og vedholdende, at løfte dyrevelfærden og forbedre lovgivningen. Og kun det allerbedste er godt nok for os !

Dyrenes Venner er en lille, frivilligt arbejdende dyreværnsforening, som skaber store resultater, ikke mindst takket vores trofaste medlemmer gennem mange års kampe...

 

Tak til jer

Se og del vores video her...

Artikel om Welfare Pigs

20. februar 2019

Giv en gave med mening

Nu kan du nemt glæde en ven med et medlemskab til Dyrenes Venner. Bestil nogle gavekort herså du altid har et gavekort liggende til brug, når lejlighed byder sig.

Når du skal bruge en Gave med Mening f.eks som værtindegave, så sender du 100 kr.på MobilePay til 806123 du skriver modtageren af gavekortets navn og adresse i kommentarfeltet, og  du kan skrive din personlige hilsen på bagsiden af Gavekortet. Nemt og meningsfuldt.

Dyrenes Venner har altid brug for flere medlemmer, så vores budskab kan nå længere ud til gavn for dyrene.

Hvad gør vi for dyrene...