Aktiviteter og nyheder

Stop salg af dyremishandling - Stop salg af Foie Gras

19. januar 2021

Stop salg af dyremishandling - Stop salg af Foie Gras

Er det virkelig acceptabelt at tjene penge på dyremishandling?
Foie Gras er og bliver ved med at være, resultatet af bla. fiksering, smerter, unødvendig stress, høj dødelighed og den “nødvendige” tvangsfodring.
Hvis tvangsfodringen ikke indgår i produktionen af Foie Gras, kaldes dette eksempelvis Foie Fine eller Faux Gras.
Det vil sige, at der ikke findes en “bedre“ produktion af Foie Gras.
Har Du kendskab til en forretning, der forhandler Foie Gras, så tøv ikke med, at sende en mail til: info@dyrenes-venner.dk
 
Eller bestil vores gratis postkort og folder her
Herunder kan du se Dyrenes Venners "Sorte liste" over forretninger og restauranter der sælger Foie Gras.
Stop forsøg med Marsvin i Fjord og Bælt Centret

7 dec. 2020

Fjord og Bælt Centret indsamler nye marsvin til et liv i fangenskab

Da DOSO og De Vilde Delfiner blev bekendt med en videnskabelig artikel, hvor det fremgår, at Fjord & Bælt i 2013 og 2014 havde anvendt nyfødte unger af marsvin til forsøg, bad vi Fødevarestyrelsen om aktindsigt og om at få oplyst, om Rådet for Dyreforsøg havde meddelt tilladelse til de omhandlede forsøg. Fem forsøg blev foretaget med den en unge, da den var 2-4 dage gammel, mens et forsøg blev udført med en anden unge, da den var 30 timer gammel. De to unger måtte sidenhen aflives.  DOSO og De Vilde Delfiner finder de omhandlede forsøg helt uacceptable, da de udgør en betydelig stress belastning for de fastholdte unger, samt uden tvivl tillige for ungernes mor. Derudover skal marsvinemor og nyfødte unger naturligvis have fuldstændig fred og ro!

DOSO og De Vilde Delfiner tager på det kraftigste afstand fra F&B’s hold og udstilling af marsvin, og ikke mindst har vi noteret os, at F&B i 2019 offentliggjorde planer om en 30 millioner kroner udbygning af udstilling af bl.a. marsvin. F&B har med års mellemrum to gange tidligere luftet planer om at bygge et egentligt delfinarium i Kerteminde.

World Animal Protection har lanceret en kampagne for at befri de to overlevende senest indsamlede unge marsvin. DOSO og De Vilde Delfiner støtter kampagnen og opfordrer til at skrive under og støtte kravet om, at de nye marsvin genudsættes i havet:

Læs hele artiklen her:

https://www.worldanimalprotection.dk/nyheder/endnu-et-ungt-marsvin-holdes-fanget-i-fjordbaelt

10. november 2020

Her er 10 gode grunde til at forbyde den danske produktion af minkskind

Regeringen har besluttet at aflive alle danske mink, da mink er særligt modtagelige for coronavirus og er årsag til, at der er sket flere mutationer af denne alvorlige virus, som i skrivende stund har kostet cirka 1, 2 millioner menneskeliv.

Det er selvfølgelig meget trist at aflive cirka 15 millioner mink, og at en række mennesker mister deres arbejde og livsværk. Men regeringen har også gjort det klart, at de ikke ønsker at forbyde minkproduktionen på den lange bane. Her er vi dog uenige. På cirka tre uger har over 7.000 danskere skrevet under på et borgerforslag om at forbyde danske minkfarme. I det følgende vil vi komme med 10 begrundelser for, hvorfor vi bør få vedtaget en lov, som forbyder minkfarme i Danmark.

Oktober 2020

Forbyd minkfarme

Forbyd de danske minkfarme!

Coronavirussen breder sig blandt minkfarmene til stor fare for os alle.

Frankrig, Holland og Polen har nu forbudt produktion af minkskind.

12 millioner mink har det elendigt i de små trådbure, indtil de aflives, for at vi mennesker kan smykke os med luksus.

Vi kræver, at den danske Regering indfører et forbud mod minkfarme.

Skriv under og del linket

5. oktober 2020

Bekæmp Burene

1,3 millioner kræver landbrugsdyr ud af burene

300 millioner europæiske landbrugsdyr sidder lige nu indespærret i bure. Det skal være slut, mener borgerinitiativ, som Europa-Kommissionen nu skal tage stilling til.

160 dyreorganisationer har samlet 1,3 millioner underskrifter i borgerinitiativet Bekæmp Burene, som Europa-Kommissionen netop har fået overdraget. I Danmark har Dyrenes Venner, World Animal Protection, Anima og Dyrenes Beskyttelse stået i spidsen for indsamlingen mere end 60.000 underskrifter. Underskrifterne er nu valideret, og det er derfor pålagt kommissionen at tage stilling til hvor vidt den nuværende måde at holde landbrugsdyr i bur i skal forbydes.
Kampagnen fortsætter
”Tak til alle dyrevennerne, der har hjulpet os med indsamlingen af underskrifterne” siger formand for Dyrenes Venner Peter Mollerup ”nu er det op til kommissionen at komme med fyldestgørende udspil, så dyrenes lidelser får en ende. Vi følger selvfølgelig den politiske sagsgang tæt og vil kæmpe for dyrevelfærd hele vejen – både i det politiske system og ved hjælp af forbruger pres for mere dyrevelfærd”

Se mere om kampagnen her

14. juni 2020

Ban Live Exports International Awareness Day

Dyrenes Venner kræver forbud mod transport af levende dyr.

Millioner af landbrugsdyr transporteres hvert år over store afstande. Dyrene lider af dehydrering,  udmattelse, sult og mange dør undervejs.
Hvert år d. 14. Juni markerer dyreværnsorganisationer over hele verden kravet om et forbud mod transport af levende dyr
Dyrenes Venner markerede i år dagen sammen med H.C.Andersen for at understrege foreningens ønske for dyrene:...at de lever lykkeligt til deres dages ende.

 

Ban live exports

20. maj 2020

45.000 underskrifter for en ny kattelov

Over 45.000 underskrifter for en ny kattelov er afleveret til fødevareministeren.

En sammenslutning af internater og dyreværnsforeninger har i dag overrakt fødevarenimisteren mange tusind underskrifter, der ønsker en særskilt kattelov indført i Danmark. Koalitionen bakker umiddelbart op om ministerens ellers udskælte udspil for kattene.

Læs hele artiklen her

Kilde: Ritzau

 

Hvad gør vi for dyrene...